Wednesday, August 8, 2007

Ouppfostrad kung

Igår var vi på Solliden för att träffa kungen. Vi hade givetvis mailat hovet och anmält vår ankomst i god tid innan så som man bör göra. Vi betalade vår 65 kr per person i inträde och ställde oss och väntade på kungen. Men tror ni knugen kom ut och hälsade? Nä! Otroligt ouppfostrat!

Men numera rinner det kungligt blod i Rogers, Jennys och mina ådror. Vi blev bitna av kungliga myggor!

Ja, vad ska man säga om Solliden? En stor park med en massa blommor och en massa trädgårdsmästare som sköter om den? Själva slottet såg mindre ut än vad det gör på bild tyckte jag. Ganska fint dock med vinklar och vrår. Men hela kungafamiljen kan knappast bo där. Vi skymtade fler hus i de avstängda delarna av Solliden. Där sitter säkert Vickan och Danne och myser.


Lilla slottet där vi stod och väntade på audiens hos kungen....


Mamma Muh och Bemi bland blommor och blad i parken.


Sötaste pojken på Öland!!


Pappa och Bemi med Borgholms ruin i bakgrunden.

Nu får jag ta en paus för det megaåskar här....

Tillbaka igen. Klockan var inte mer än 7 och så började det åska utav bara den. Jag kan säga att alla i huset vaknade.....Sedan regnade spik. Nu har det slutat regna men det är mulet och ser lite osäkert ut. Inte något idealiskt väder för Ölands djurpark precis. Så, vi får skjuta på det en dag och ta det i morgon istället när de har lovat bättre väder. Det blir shopping i Kalmar istället...hehe..

Tillbaka till igår. Efter Solliden bestämde vi oss för att inte betala inträdet till Borgholms ruin. Vi hade sett den utifrån, det räckte. Så vi styrde kosan mot Borgholm istället och gågatan där. Det blev lite shopping och lite fika innan vi körde hem.

På kvällen kom farmor, farfar och gamlefarmor hit och åt mat. Vi grillade lite, Bemi badade lite eftersom det var så varmt. Bemi blev sedan så trött så han somnade utan direkta protester kl 19, vilket är tidigt för att vara honom nu på semestern. Men så sov han bara 40 minuter på hela dagen...


Bemi badar i poolen här vid huset.

Nu är det avfärd här. Hörs mer senare....Får se om Jenny och jag trycker in shoppingknappen eller inte....

2 comments:

Ivy said...

Hääääärliga semesterbilder! Skönt att få se lite solstrålar nu!

Dumma kung som inte kom som avtalat - men han kanske låg och solade istället?

Hanna och Bemi said...

Visst är det härligt med lite sol på bilderna.

Kungen kan ha legat och solat. Han var inte på tennisbanan i alla fall. Där var dock förberett för hans rullator, så att han kan komma ner med den till tennisbanan och hålla koll på Silvia och tennisinstruktören.....*fniss*