Thursday, May 8, 2008

Underbart väder

Vi har en utekille, Roger och jag. Benjamin älskar att vara ute och leka. När han kommer hem från dagis tar han sin påse med sandleksaker och säger kaka och klappar händerna. Det är hans tecken på att han vill bygga sandkakor. Han blir fruktansvärt arg om vi inte går ut med honom. Han markerar tydligt vad han vill och det är härligt på ett sätt och jobbigt på ett annat. Det är härligt att han kan tala om vad han vill och att han visar sådant intresse för något. Men det är jobbigt om man känner att man inte hinner gå ut med honom för att man måste laga mat eller något annat.

Denna årstiden är så underbar. Jag älskar våren för då vet man att man har hela sommaren framför sig, det börjar bli varmt, man kan lägga undan mössa, vantar och tjocka jackor. Och varje år drabbas jag av samma förundran över hur underbart det är när det börjar bli varmt. Man borde vara van och förberedd men nä. Igår gick jag rätt ut från vardagsrummets soffa och vattnade blommorna i våra rabatter, utan jacka eller något kl 20 på kvällen. Bara så skönt! Och det gör ju att man gärna är ute en stund extra med Bemi när man kommer hem med honom - om tiden finns, annars blir det bara ett stressmoment.

Igår och i förrgår löste vi det genom att en av oss stannade inne och lagade mat och den andre gick ut med Bemi. Två flugor i en smäll. Och igår lekte Bemi med grannflickan Elin som är ett halvår äldre drygt. Idag ska vi på utvecklingssamtal på dagis så då hinner vi inte med någon lek. Kanske kan farmor gå ut med Bemi? Farmor ska passa Bemi medan vi är på dagis, lugnast så.

Bemi har fått tillbaka sin räliga hosta och jag tycker så synd om honom. Han hostar hela kvällarna och morgonarna och det är en sådan rälig, skällig hosta. Vi har fått börja ge honom hostmedicin utöver astmamedicinen. Men den hjälper inte alltid. Men nu ska vi till doktorn om mindre än 2 veckor med honom för att utvärdera astmamedicinen. Vi hoppas dock att han ska få hålla sig frisk nu när sommaren är på gång så att han kan slippa ta medicin hela tiden. Vi får väl se hur det går, om han klarar en hel vecka på dagis med denna hostan eller om de ringer idag efter oss eller om vi väljer att ha honom hemma i morgon. Det är allmäntillståndet som får avgöra.

På söndag ska vi med Sara och familj till Skånes djurpark. Och det är ju inte helt fel att de har lovat fint väder i helgen! Gissa om mamma muh ska ha med sig sin kamera och ta många bilder?! Kanske får ta med stora objektivet också...

På lördag ska vi grilla hos farmor Ruth. Hade hoppats att vi kunde åka och köpa present till Bemi också men det hinns inte med :o( Vi har inte tid med någonting känns det som. I veckorna hinner vi inget utöver dagliga rutiner. Så det får väl bli nästa helg, en vecka innan han fyller år, sista minuten som vanligt. Roger vill köpa en rutschkana till honom, modell större, just med tanke på att han gillar att vara ute. Men de är ju så sablans dyra så vi får väl se. Jag vill ju gärna köpa något mer till honom.

Vi fick dessutom veta igår att lokalen var dubbelbokad :o( så nu ska vi kolla om den andra lokalen är ledig, den som till hör brf:en på området. Arne har erbjudit att kolla om deras lokal är ledig och farmor Ruth skulle säkert erbjuda oss att vara hemma hos henne men jag vill inte hålla på och transportera mat och saker runt halva Svedala på festdagen. Det blir så bökigt, jag vill vara hemmavid.

Då är det ett bättre alternativ att ha det hemma även om det blir j-vligt trångt. Vi får helt enkelt låta bli att bjuda vissa personer som jag ändå inte tycker behöver komma (som vi inte umgås speciellt med ändå). Sedan är där nog vissa som ändå inte kommer... Vi kan ju hoppas på fint väder så kan vi vara i uterummet och i vardagsrummet efter lite ommöblering.

Bjuder vi bara de närmsta (då räknar jag in gudmor Jenny och Andreas!) blir vi 21 personer!!! Tur vi inte har fler syskon än vi har.... Shit pommes frites!

Detta skulle bara bli ett kort inlägg om vädret och om vår utekille men ja, jag kan inte hålla mig kort....

1 comment:

Ivy said...

Så härligt att läsa om Bemi, han är precis som Louisa så jag kan eg. bara nalla din text och lägga in på vår blogg! Rutschbanor är kul, som tur är har vi ett dagis 2 min från oss( som vi tyvärr inte fick plats på till Louisa) så vi går dit när hon vill leka. Vi gör som er - en lagar mat och en leker ute med Louisa, hela denna vecka har vi gått ut efter middagen och lekt mera - hon står vid dörren ut mot baksidan och bankar, viftar med utekläder och skor.... envisa ungar!

Hoppas att ni får tid tt ordna utan allt før mkt stress - så ni orkar njuta av prinsens 2-årsdag också! Det är ett riktigt bestyr - vi bjuder bara familjen och det blir ju massor med folk ändå - och min sida är ju bara mamma, pappa och bror... Sen droppar alltid kompisar in också, men till middagen håller vi det endast de närmaste - det går ju inte annars.

Har Bemi börjat bygga pussel ännu? Tänkte att det är bra presenter om Roger får som han vill och köper den dyra rutschbanan ;)

Det är riktigt underhållande ju - L kør viserligen bara med sånna bitar med knopp på och en bestämd plats - det är tillräckligt trixigt, men hon har førsøkt med større pusselbitar även om hon inte har den jämførande uppfattningen (titta på bilden och bygg efter den) så tycker hon att det är kul att iaf få några bitar ihop. Detta testade hon i Örebro så kanske när hon blir uppåt 2 klarar hon enklare barnpussel själv, så får hon busa med sina knopppussel i trä ett tag till.