Tuesday, November 10, 2009

He has done it again

Ja, M alltså. Ställt upp och fixat och varit den superläkare som bara han är.

För lite mer än 1 vecka sedan pratade jag med honom i telefon, då sa han att han hade skickat mina papper till Karlskrona för bedömning dagen innan. Det fanns en möjlighet att de kanske kunde fixa det sjukhuset i Lund inte kunde, dvs utföra en riktig ablation.

Idag fick jag brev från Blekingesjukhuset att läkaren vill komma i kontakt med mig för att diskutera hur vi lämpligast går tillväga för att lyckas med ablationen. Han vill diskutera med MIG. I Lund var det bara att göra som man blev tillsagd och man hade inget att säga till om. Jag har ju lärt mig ett och annat på vägen så jag tror nog jag vet hur de ska få fram extraslagen och det vet nog läkaren också. Det viktigaste är att jag är avslappnad och lugn.

Han har nu satt upp mig på väntelistan och beräknad väntetid är 2-3 månader. Så innan våren är det förhoppningsvis fixat. Jag slipper testa 2 mediciner till som de ville i Lund att jag skulle.

Jag funderar bara på hur M har lyckats med detta. I somras var det ju så mycket tjafs om betalningsförbindelse från Lunds sida, de ville inte skriva på papprena för att låta Karlskrona utföra det och hävdade att Karlskrona inte kunde utföra denna typen av ablation. Vem står nu för kostnaden? Är det så att M har clearat det med sin chef i Malmö så att Malmö betalar? Hade varit intressant att veta turerna kring detta. Det är så otroligt mycket maktspel bakom sådant här och jag är ju nyfiken av naturen ;o)

Återigen, M är en stjärna! Han fixar, trixar och engagerar sig. Jag är imponerad över att det gått så snabbt och tackar återigen den lyckliga stjärnan som såg till att M jobbade den där kvällen den 10 juli 2007.

2 comments:

Ivy said...

Vad skönt att läsa Hanna, M är verkligen en bra läkare - sådana finns det inte många av! Snart har du material nog till en bok!

Ang. vimplarna så blir det vimplar som ska hängas i taket :) och så lite ballonger fr de fula lamporna och ballinger på golven. Köpte blockljusen i färgtemat idag så det känns bra. Vi håller det enkelt är tanken. Så jag kanske bangar på vimplarna, men papprena är gamla basic grey som jag haft bra länge - fina, men som bara ligger. Då är det kul att få använda upp till ett kalas iaf.

Ulrika said...

Snubblade in här, vet inte vad jag googlade på men här hamnade jag :)
Är i den situationen att jag precis återupptaget kampen om att få en diagnos. Jag har gjort tester som EMG, biopsier precis som du men alrig fått något svar.
Mycket intressant att läsa vad du varit med om och att det inte bara är jag som slåss och kämpar mot sjukvården. Min kamp har varat i 10 år (är 31).
Ta hand om dig och fortsätt skriva, det finns säkert fler som jag som behöver höra att man inte ska ge upp, att det finns hjälp även om den är långt borta.

Har påbörjat en blogg, försöker sammanfatta min sjukdomsbild för att kanske likasinnade ska snubbla in hos mig. Den är som sagt bara påbörjad men du är välkommen om du vill :)

Ulrika