Saturday, February 14, 2009

Pulkalek

Precis som förra helgen känns det som om jag knappt suttit ner. Jag har bakat bröd, tvättat, vikt tvätt och hängt tvätt och jag har städat. Roger tog med sig Bemi på veckohandlingen så jag kunde husera fritt här hemma.

Efter lunch gick vi ut i det fina vädret med Bemi för att åka pulka. Han var något motsträvig och skulle inte alls åka pulka men när han väl åkte skrattade han. Nästa gång var han lika motsträvig :o) Han är för rolig. Tom mamma åkte pulka med Bemi!!!

Och så kastade pappa och Bemi lite snöbollar. Sedan gick vi en liten omväg hem för att trötta ut Bemi så att han skulle kunna sova en stund.

I morgon väntar fullt hus med kompisar som kommer för att titta på Me&Is senaste kollektion. Därav brödbaket idag. Sedan stannar Sara, Jocke, Fannie och Caisa och leker och äter middag med oss. Roligt att det kommer lite lekkamrater till Bemi. Det är jättelänge sedan vi träffade fam Jacobsson och Caisa och Bemi är ju exakt lika gamla, det skiljer några timmar på dem.

Nästa vecka är kort arbetsvecka, jag är ledig torsdag och fredag. Bemi och pappa är lediga hela veckan.

Igår var jag förresten på första workshopen inför vårt nya regionhus. Vi ska ju from den 1 juli 2010 sitta i ett nybyggt hus i Västra Hamnen. Det var riktigt spännande att få information om vad som är på G och att få komma med input på vad just vi behöver. Vi ska bland annat dela våningsplan med KAMBER, de har en katastrofberedning och när det händer stora saker (typ Tsunamin och sånt) kallar de samman ett team som upprättar ledningscentral på vårt våningsplan. Vi skämtade och sa att då har vi ju nära till hjälpen om det skulle uppstå någon katastrof hos oss typ en bruten nagel eller så *fniss*. De har även ett läkarteam vilket känns tryggt *ler*.

Jag har varit väldigt negativ mot flytten till nya kontoret men det har skingrats lite nu. Innan har det florerat många negativa rykten som tex sa att vi inte skulle få ha en egen arbetsplats utan vi skulle packa ner våra saker i en hurts varje kväll och rulla bort till en samlingsplats och sedan fick vi ta vår hurts på morgonen efter och leta upp en ledig arbetsplats. Hur skoj är det? Det sades även att där inte skulle vara arbetsplatser till alla för alla är ändå inte på plats samtidigt varje dag. Två illasinnade rykten som visade sig vara falska. Vi kommer även att delas av och sitta i minder grupper, förmodligen två och två och har avskiljning med ljuddämpande väggar mellan. Helt ok istället för att sitta i öppna grupper. Gissar om vi i arbetsgrupper kommer bli anfallna med frågor på måndag? Detta är ett ämne som berör många och upprör mångar framför allt.

Bemi kastar snöboll mot mamma



Bemi och pappa åker pulka



Bemi står och väntar på farfar vid fönstret i sitt rum.


6 comments:

Anonymous said...

Isa har alla kläder på dagis och hemma, det är oftast sånna kläder vi köper - som ska kunna användas överallt. Hon kladdar nästan aldrig "omedvetet" med mat och sånt och så har hon ätit helt själv sen hon var 10 mån, så hon är rätt ok på den biten. När de målar på dagis är det oftast vattenbaserade, så drar de upp ärmarna på barnen. Lite värre var det när de målade i snön, färgerna skulle kunna tvättas bort men vi glömde ta m overallen på några tvättar - så det blev lite vattenfasta fläckar ändå haha.

Anonymous said...

Hej, nu blev jag nyfiken när du skrev om region skåne och nybygget i hamnen. Jobbar du för region skåne ?

Kram VeronicA

Anonymous said...

Vad kul,, jobba du i lund då?
Min sambo jobbar med för region skåne i lund och skall flytta med till den nya byggdnaden. Därav min nyfikenhet.

Hur mås det annars?

Anonymous said...

Han arbetar som ekonom för Centrum för verksamhetsplanering & Analys
Koncernkontoret, Region Skåne

Anonymous said...

4e våningen säger han :-) har så dålig koll på vad han gör :-(

Anonymous said...

Skönt att det känns tryggare med de nya jobbplanerna, det är en så stor och viktig del av livet - att faktiskt trivas på jobbet!

Ja, stjärnbyxorna är jätte fina, Isa passar (liksom Bemi) så fint med stjärnor fast det mest är killavdelningen som har stjärnor annars. Tur att farmor reser i jobbet och älskar att hoppa in i barnbutiker här och var ;)