Monday, February 21, 2011

Förlossningsplanering

Idag är det dags för förlossningsplaneringsmöte på specialistmödravården. Ska bli intressant att se vad vi kommer fram till och jag hoppas att det blir så givande som det är tänkt att det ska vara... Och jag hoppas på en bra plan.... Det är samma läkare som jag varit hos innan för min sjukskrivning, han är gammal i gamet så det blir nog bra. Återkommer med rapport i kväll.

Det är ju en del som ifrågasatt varför vi skaffar en ny vagn till bebis, "det duger väl bra med den vi hade till Benjamin"... För det första är det väl vår ensak varför vi skaffar en vagn till till bebis. Och frågar man det så är man inte så insatt i min situation, hur mina muskler funkar och inte funkar. Min situation har förändrats en del på fem år och jag orkar inte lyfta lika mycket som jag gjorde för fem år sedan. Denna vagnen är främst till för att underlätta för MIG, för att skona mina muskler och min kropp. Att vagnen sedan är så smart så att den kommer kunna användas under en väldigt lång tid är en stor bonus.

Det är en acta graco sulky, modell Mosaic. Finessen med denna är att vi kan sätta babyskyddet (bilstolen som bebis har från start) direkt i vagnen, klicka fast det så sitter det där. På så sätt slipper jag bära på babyskyddet tex när jag ska in på dagis och lämna/hämta Benjamin vilket jag ska göra fem dagar i veckan, jag kan klicka i babyskyddet där om jag ska in i affären om bebis tex har somnat i bilen. Då slipper jag väcka bebis och ta ur honom ur babyskyddet och flytta över honom i sjalen (som jag kommer använda så mycket som möjligt). Kortare stunder kan vi alltså använda denna vagnen som en "liggvagn". Bebis ska inte sitta i sitt babyskydd för många timmar i sträck så det är inte tänkt att det är en promenadvagn, då kommer vi använda den vanliga liggvagnen. Samma sak om vi tex ska iväg till någon där vi vet att bebis kommer sova, då tar vi ju med stora vagnen så att han kan sova i sin insats till vagnen.

När bebis sedan är så pass stor att han kan sitta framåtvänd i vagn kommer denna nya vagn fungera som en sulky, det är en paraplysulky så den tar väldigt liten plats i bilen och är väldigt smidig. Ett litet förtydligande alltså varför vi har valt att skaffa en vagn till.... Att vi sedan gjorde världens kap är ju en annan sak. Hittade denna på blocket, den är HELT NY, aldrig använd. De som sålde den fick ut den på sin försäkring efter att deras andra gick sönder under en flygresa. Ny kostar den 1800 spänn och vi gav 1000. Denna finns inte heller att köpa här i Malmö och är i exakt den färg som jag ville ha.


Vagnen med babyskyddet i.


Vagnen som sulky.



Och här är en bild av dagens mage, tagen i vecka 33+6 av Benjamin (därför kom inte mitt ansikte med *ler*). Pappa Puh ska få ta en ny bild men denna bjuder jag på så länge.

1 comment:

Ivy said...

Den kommer att bli helt super för er! Allt som underlättar i vardagen är guldvärt, den är jätte fin också, då blir den ännu roligare att köra!

Här har vi turen att ha farmor som köpt båda vagn 1 och vagn 2 - utan att säga nåt alls om varför vi ska ha en vagn 2 när vi var så nöjda med vagn 1 ;) Men javisst har vi oxå fått kommentarer om varför vi skaffar en vagn till.