Monday, May 17, 2010

Trädäcksbygge och annat

I torsdags byggdes det för fullt i vår trädgård. Vi fick hjälp av framför allt Andy som är snickare i grunden som kom och hjälpte till och byggde ramen till det hela. Man såg ju på hans sätt att arbeta att han är proffs ;o) Roger, Arne och Aje assisterade. Faktum är att de var så snabba så själva trädäcket blev klart, nu saknas trappan ner och själva staketet som ska hindra folk från att trilla ner ;o). Bilder kommer...

Meningen var att Roger skulle fortsätta bygga i helgen men någon där uppe ville inte det... Det har ju i stort sett regnat hela helgen :o( Huvudsaken är dock att "golvet" är klart så kan vi kanske ha Benjamins födelsedagskalas där ute. Vi hoppas verkligen på fint väder den 29 maj!!!

Roger har dock påbörjat grunden till trapporna och satt upp en del av vagnsstegen som är basen i trappan. Trappan blir ganska stor och lång.

Igår var Benjamin på kalas hos en dagiskompis. Han var ganska "spattig" på förmiddagen så vi hade våra onda aningar. Och tyvärr så slog de in. Han hade inte varit snäll på kalaset, han hade rivits och knipts när de var ute. Nu verkade det som om de hade bjudit hela avdelningen, dvs 18 barn men jag vet inte om alla kom. Hade vi vetat det hade vi kanske tackat nej. Vi vet ju att han har svårt för när det är många barn. Vi lärde oss kanske en läxa där. Men det gör så ont i mamma-hjärtat när sånt här händer. Han kan ju inte hjälpa det, han är inte elak i sin natur. Men han uppfattas kanske som elak och det är det sista jag vill. Han är ju så genomgo så det är så orättvist att han ibland reagerar på detta sättet.

Överlag så har Benjamin varit på dåligt humör större delen av helgen. Han måste komma ut och rasta av sig. Tyvärr är varken Roger eller jag några utemänniskor när det är dåligt väder :o( och jag hade missat att ta hem hans regnkläder från dagis. Vi måste nog se till att ha en uppsättning hemma också. I värsta fall får han gå ut själv i trädgården och rasta av sig. Nu hoppas jag att det ska sluta regna och att vi ska få fint väder som håller i sig (resten av sommaren, tack!).

Jag är totalt hooked på att virka. Just nu virkar jag en filt som jag gissar att Benjamin ska få. Det får nog bli en "bebis-filt" för det är för stort projekt att virka en till oss vuxna. Jag har ju ingen annan bebis än Benjamin att virka till och han vill gärna ha den så så får det bli. Jag har önskat mig denna boken i födelsedagspresent och det är sådana här rutor jag just nu är mest inne på att virka. Det är så himla skoj att se dem växa fram och det är någorlunda korta delprojekt som går snabbt att göra och avsluta. Sen virkar jag ihopa rutorna efterhand.

Jag håller även på med en handväska till till mig själv i regnbågens alla färger och en till Sussi. Men jag har som sagt fastnat på mina rutor.

Jag har faktiskt gjort nya kort i helgen! Det var ett tag sedan men jag har hittat nya "stämplar" som är digitala bilder som jag skriver ut och sedan färglägger. Det satte igång kreativiteten så det blev fyra kort gjorda i helgen och jag har börjat på inbjudningarna till Benjamins barnkalas. Tur att jag blev inspirerad då Benjamin har några kompisar som snart fyller år som vi ska skicka kort till.

No comments: